Tomb-Gård-Untitled_Panorama1.jpg

 

 

TOMB GÅRD

Opplev Rådes frodige perle

 

 

 

 

En av de typiske «gjemte perlene» i Østfold er Tomb Gård. Stedet er virkelig et must å besøke for de som blir betatt av rosehager og praktfulle omgivelser.

Her kan du ta med deg din kjære på spasertur i en romantisk park fra tiden omkring 1800, med dammer, kanaler og hvelvede broer, en kenotaf fra ca. 1820 og mektige, gamle eiketrær og andre løvtrær.

 
Tomb-Gård.jpg

 

 

 

Herlig parkområde

 

 

 

 

 

 

Rundt 1680 var Tomb en av 12 herregårder i Smaalenene Amt. I dette amtet lå halvparten av alle de herregårdene som fantes i hele landet. Herregårdsbetegnelsen ble gitt de gårdene som hadde kongelige privilegier og huset adelsmenn. 

 

På Tomb finnes en stor samling av moderne roser, i tillegg er her et fint utvalg av historiske roser og en del ville rosesorter. Rosehagen på Tomb er det ca. 350 ulike sorter og omlag 1900 rosebusker. Størst blomsterprakt i Rosehagen er det fra midt i juli til midt i august. Siden hovedformålet med rosehagen skal være til pryd og glede for publikum er hagen alltid åpen, og det er gratis adgang.

 

Tomb Gård ligger i Råde kommune, omtrent 6 kilometer fra kommunesenteret. Se kart nedenfor:

 
TOMB-ORIGINAL.jpg

 

 

 

TOMB

ROSEHAGE

 

 

 

 

GALLERI GAMLE TOMB

 

Når du først har tatt turen til vakre Tomb i Råde, så husk å benytte anledningen til å besøke galleriet Galleri Gamle Tomb.

Råde Kunstforening ønsker spesielt med sin gallerivirksomhet å være en formidler av kunst og kunsthåndverk i nærmiljøet, spesielt for Råde kommunes innbyggere og generelt for besøkende fra hele Østlandet.
Råde Kunstforening ønsker alle velkommen til foreningens eget Galleri Gamle Tomb i Råde.
 

Praktisk informasjon

Galleriet, som opprinnelig var et gammelt kornlager, befinner seg i idylliske omgivelser på Tomb. Området egner seg glimrende for utflukter for folk i alle aldre. Her finnes blant annet en gammel husmannsplass inne i parkområdet, og om sommeren er det flere typer husdyr her. Flere turstier går på kryss og tvers inne i parken.


I juni og juli kan man beskue en stor og vakker rosehage som er berømt for sitt herlige utvalg av kjente og ukjente rosesorter.

Fra Oslo ta av fra E6 i Råde og kjører mot Fredrikstad. I Råde
sentrum: følg skilting mot Tomb.
Fra Fredrikstad kjør mot Saltnes/Engelsviken og ta riksvei 116
mot Tomb.

 


KART: Tomb Gård