Festiviteten-Fasade.jpg

 

 

F E S T I V I T E T E N

F E S T I V I T A S   T I L   F O L K E T

 

 

Tronende mellom Kirkeparken og Kulås i Sarpsborg ligger Festiviteten og lyser om kapp med solen

– fredag 31. mars møter du vårens italienske mat og drikke i Festivitetens fantastiske miljlø. Det er tid for festivitas det er WINEMAKER´S DINNER!

 

WINEMAKER´S DINNER

FREDAG 20. oktober KL 19.00 FÅR VI BESØK FRA VINHUSET LIUGI RIGHETTI, SOM LIGGER VED VERONA, ITALIA.

Vi har igjen gleden av å  invitere til vinkveld på Festiviteten!
Denne kvelden skal vi nyte og lære mere om klassikere som VALPOLICELLA, RIPASSO og AMARONE. Menyen er satt opp med høstens fantastiske råvarer, som er perfekt match.


 Kvelden vil starte med aperitif og snacks.
Deretter vil dere få servert 5 fantastiske viner til
5 retter som er laget spesielt for å passe til vinene.

Pris pr person kr 1150,-

Reservasjon gjøres via online booking på vår hjemmeside:
www.festivitetensarpsborg.no

 

Luigi Righetti er en liten familiebedrift som ligger i landsbyen
Valgatara i Marano, som er et av de aller beste områdene for Valpolicella Classico.
 Historien går tilbake til 1909 da den respekterte vinmakeren Angelo Righetti begynte å produsere vin til det lokale markedet.

 Luigi Righetti er 3. generasjons vinprodusent. Født 1923, overtok han i 1947, og er nå 92 år gammel. Han er fortsatt involvert i familiebedriften både på vinmarkene og i vinkjelleren.
 
I dag er det Luigis sønner, Giuseppe og Gianni som har tatt over vingården og Gianni er vinmakeren.

Ta med deg dem du er glad i og del en helaften! Velkommen til Winemaker´s dinner!

 

 

HJERTELIG VELKOMMEN!

Begrenset med plasser. For påmelding:
Telefon 69133000
post@festivitetensarpsborg.no

Boble-lunsj hver første lørdag i måneden

 

Ingenting er bedre enn å sitte lenge en lørdags ettermiddag med gode venner og bobler i glasset.

Den første lørdagen hver måneden inviterer Festiviteten til en ekstra hyggelig lunsj! Vi tilbyr 2-retters meny med kaffe til kr 295,- 


Hyggelige priser på et godt utvalg bobler! 
Ta med de du er glad i! <3 Vi gleder oss!

 

Les mer nedenfor om nye FESTIVITETEN

V

Tekst: Ingrid Østang / Foto: Eirik Dahl -  Visit Hvaler

Festiviteten betyr festlighet. Selv uten å ha vært der inne før, kan man vel egentlig gjette seg til at innenfor disse fire veggene har det vært mye festivitas. Og det i 116 år. Med splitter nye restauranteiere, er det kanskje på tide med et nytt besøk?

 

 

Festlig lag

Siden oktober 2015, har Ingeborg Nygaard og Tobias Gustafsson drevet Festiviteten sammen med islandske Drifa Jonsdottir og tyske Semjon Karopka. Sammen har de jobbet hardt for å gjøre restauranten mer tilgjengelig for menigmann.

 
 

– Tidligere var Festiviteten kun et festlokale for spesielle anledninger som bryllup og formelle selskaper. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier Ingeborg. I dag drives Festiviteten som en moderne à la carterestaurant, som er åpen og tilgjengelig for lunsj og middag tirsdag til søndag.

 
 

Erfaren
Til tross for at de bare er i begynnelsen av 30-årene, har Ingeborg og Tobias rukket å bygge seg opp en god del erfaring når det gjelder restaurantdrift. I 2012 tok de over restaurant Slippen i Fredrikstad sentrum, noe som har gått over all forventning. Det var også grunnen til at paret fikk tilbud om å drive Festiviteten. 


– Siden vi har gjort dette én gang før, kommer vi ikke til å gjøre de samme begynnerfeilene, sier Ingeborg. Med nok å gjøre på Slippen trengte Ingeborg og Tobias noen flere med på laget. Da vi spurte Drifa og Semjon, som hadde jobbet hos oss på Slippen, om de hadde lyst til å være med, svarte de ja med en gang, forteller Ingeborg. Med Ingeborg og Tobias bak roret kjente de seg trygge, og ivrige tok de fatt på jobben som henholdsvis vertinne og kjøkkensjef. 
 

Festiviteten har en flott utservering langs den ene langsiden av bygget.

 

Mat av ypperste kvalitet
Det aller viktigste for firkløveret på Festiviteten er allikevel å servere mat av beste kvalitet. All mat lages fra grunnen av, og til og med rekene blir pillet på huset. Her er det ingen slingring i valsen.

– Vi vil at folk skal føle seg hjemme hos oss. Selv om man får den beste maten og godt i glasset, så skal man kunne kose seg og slappe av, understreker Ingeborg.

For eierne av Festiviteten handler det om å levere varene – dag etter dag, og det er de villige til å gjøre. Derfor kan de love deg det aller beste de har å by på: god mat, god service og stabilitet – i en lun og uformell atmosfære.

– Våre kunder skal være trygge på at de blir ivaretatt, sier Ingeborg. Og tror du meg ikke, så kan du jo bare ta en titt selv? 
 

KURIOSA FESTIVITETEN

  •  Festiviteten sto ferdig i mars 1900, og er Sarpsborgs praktbygning.
  • I årenes løp har huset vært fylt av en rekke fester, jubileer og begivenheter. • Under andre verdenskrig omgjorde Vidkun Quisling Festiviteten til NS-formål med navnet «Olavs Hall».
  • 5. januar 1950 brøt det ut en voldsom brann, og bare ytterveggen sto igjen, men bare to år senere sto Festiviteten opp fra asken.
  • I september 2007 ble Festiviteten erklært konkurs.
  • I 2009 ble bygget satt i stand for 30. millioner kroner.
  • Sarpsborg Arbeiderblad flyttet inn i 2. og 3. etasje, mens 1. etasje består av restaurant og konferanselokaler/selskapslokaler. KILDE: Sarpsborg, by & bygd av Sven G. Eliassen»
Festiviteten-Kjøkkensjef-og-gjest-1O2A5031.jpg

MENYER


Scroll ned til middagsmeny

V

 

Det må enhver sann gourmet bekjenne, at aldri er havet skjønnere enn når det gjennom sine frukter berører ganen.

- Kjell Arne Pollestad

Festiviteten-Selskap-eller-bankett-1O2A5001.jpg

Meny middag

 

Menyene settes opp etter det beste sesongen har å by på og kokkenenes kreativitet. Vi tilbyr dagens 3-retter og 5-retter, i tillegg til a la carte meny. Sjekk den ut og la deg friste:

 

 

 

Selskap, kurs- og konferanse i Sarpsborgs stolteste bygning

 
 

Gjennom 116 år har Festiviteten vært et meget viktig sentrum i byens sosiale og kulturelle liv - et samlingssted for folk både i alvor, i glede og i sorg.

 
Festiviteten-Inngang-ma2.jpg

KURS OG KONFERANSE

Vi har 3 flotte møte/kurs/selskapslokaler og kapasiteten i hver av dem er:

– Falck Ytter 24 personer

– Halvorsen 18 personer

– Spisestuen 60 personer

DAGPAKKER

Dagpakke 1

  • Leie av lokale inklusive standard teknisk utstyr
  • Blokk og penn
  • Kaffe/te

Pris pr person kr 210,-

Dagpakke 2

  • Leie av lokale inklusive standard teknisk utstyr
  • Blokk og penn
  • Kaffe/te
  • Focaccia-smørbrød, valg mellom:
  • Serranoskinke, ruccola og røkt majones
  • Tomat, mozarella, basilikum og pinjekjerner
  • Røkt laks, eggerøre og syltet løk

Pris pr person kr 295,-

Dagpakke 3

  • Leie av lokale inklusive standard teknisk utstyr
  • Blokk og penn
  • Kaffe/te
  • Frukt eller bakverk
  • Dagens lunsj og en mineralvann

Pris pr person kr 395,-

Dagpakke 4

  • Leie av lokale inklusive standard teknisk utstyr
  • Blokk og penn
  • Kaffe/te
  • Frukt eller bakverk
  • Dagens lunsj og en mineralvann
  • Dagens dessert og kaffe

Pris pr person kr 495,-

Festiviteten-bord.jpg

Alle velkommen i Sarpsborgs arkitekturperle

Det fasjonable bygget som huser restauranten Festiviteten, utstråler eksklusivitet og luksuriøs stil. Dette er både en fordel og ulempe for restauranten. 

 

Mange gleder seg over den fine arkitekturen og det storslagne miljøet, men for mange skaper fasaden en følelse av at spisestedet er forbeholdt bare for en eksklusiv del av befolkning – at man rett og slett ikke er «fin» nok til å besøke restauranten, eller at man tar det for gitt at dette må være en meget dyr restaurant.

Det er jo et paradoks at under vårt besøk hos Festiviteten kom vi i prat med en ung kvinne som var både født og oppvokst i Sarpsborg i hele sitt 30-årige liv, men som ikke ante at det var en restaurant som holder hus i Sarpsborgs praktbygg.

Ingeborg Nygaard forteller at hun og restaurantpartner Tobias Gustafsson var bevisst denne utfordringen da de tok over Festiviteten i 2015.

– Vi ønsker oss at alle skal kunne komme hit for å kose seg med god mat og godt drikke i et avslappet og hyggelig miljø. Man skal ikke frykte at dette er et «stivt spisested», vi ønsker bare å lage god stemning for våre gjester. 

 

 

Vi føler at vi har fått det godt til i Fredrikstad med Restaurant Slippen, og faktisk så kan jeg avsløre at vi lager akkurat de samme rettene i kjøkkenet på Festiviteten som hos Restaurant Slippen.

– For oss er det ingen motsetning mellom god mat og at profilen vår ikke er for formell og stiv. Det vi derimot er svært seriøse på, og aldri firer på, er alvoret og kjærligheten til matrettene vi lager ut av fantastiske råvarer. Gjestene skal føle seg trygge på at vi alltid serverer det beste av det beste, så når det gjelder menyen er det helt riktig å være unik og eksklusiv.

Maten og service er også nøkkeloppskriften for å lykkes med god restaurantdrift over flere år, sier Ingeborg.

– Så enkelt og opplagt, men man skal være dette bevisst hele tiden og man må selvfølgelig ofre mye tid til knallhardt arbeid for å lykkes i det lang løp, forteller Ingeborg overbevisende.

Når vi ser hvor lidenskapelig Ingeborg og Tobias arbeider iherdig hver eneste dag, så er vi sikre på at flere i Sarpsborg og omegn får øynene opp for denne gjemte perlen midt i Sarpsborg by.

Se på karten nedenfor hvor sentralt Festiviteten er lokalisert i Sarpsborg sentrum:

 

Restaurant Festiviteten Sarpsborg:

 

  •  I tillegg til restauranten i første etasje, finnes tre møte- og selskapslokaler for utleie.
  • Festiviteten har adresse Sandesundsveien 2, 1724 Sarpsborg, og er åpen tirsdag til lørdag fra kl. 11.30 til 22:00, og søndag fra kl. 14:00 til 20:00.
  • Ring og bestill bord på telefonnummer: 69133000 eller les mer på: www.festiviteten-sarpsborg.no