Bilde-10.jpg

 

Lek deg til kunnskap hos Inspiria

INSPIRIA SCIENCE SENTER I SARPSBORG

 

 

 

Du husker kanskje hvordan det var da du var barn, da man oppslukt og spent besøkte et spennende teknisk senter, men hvor det bare var lov å se, ikke røre. Slik er det ikke på INSPIRIA science Center – her skal du røre!


 

Perfekt familiedag med fornøyelsesrik læring

Spander en opplevelsesrik dag på INSPIRIA med familien. 6400 kvadratmeter med fornøyelse med matematikk, naturvitenskap og teknologi venter de som finner veien til Sarpsborgs vitensenter. Barn og voksne barn vil garantert få en minnerik dag på INSPIRIA science center og etter endt besøk vandre ut med stjerner i øynene og fornyet sult på kunnskap.

 
 

Liker du å kjøre karuseller som raser rundt og svinger deg opp ned? Da bør du kanskje vurdere å bli astronaut. Astronauter trener nemlig på å løse vanskelige IQ-nøtter mens de blir snurret fort rundt og rundt i en slags tomanns-karusell. Dette kan du prøve på Inspiria ved å ta en tur i «snurremaskinen» Gyro Extreme.

Via et stort antall spill, eksperimenter, laboratorier, kreative verksted, læring i undervisningsrom, planetarier og audiovisuelle visninger presentert på en interaktiv måte med bistand av guider gir barna muligheten til å komme nærmere dette universet av kunnskap.

 
Inspiria
 

Den undervisningsformen barna blir eksponert for i senteret får barna til å føle seg som deltagere mer enn som bare observatører. De interaktive utstillingene er utstyrt med informative skjermer med kort tekst som formidler enkelt for deltageren hvordan man håndterer apparatet, eller hva som er oppgaven deltager skal gjennomføre eller testes i.

Det er både faste utstillinger/installasjoner og skiftende prosjekter og utstillinger på Inspiria - les på Inspirias egen nettside hva som er aktuelt på senteret i dag: www.inspiria.no

 

 

 
Inspiria-Original-COPYRIGHTED.jpg

 

SENTERET ER LOKALISERT HELT INNTIL E6

Kun 50 minutters biltur unna Oslo sentrum

 

 

Lett tilgjengelig og kort vei unna alle steder i Oslofjordregionen

Selv om det er over fire år siden vitensenteret på Grålum i Sarpsborg åpnet, så er det fremdeles mange i Oslofjordregionen som ikke vet om at vitensenteret INSPIRIA eksisterer, eller vet hvor senteret er lokalisert. Senteret ligger helt inntil E6 nord for byen. Det spektakulære bygget er umulig å ikke få med seg fra motorveien. Enten du reiser hjemmefra i Oslo eller om du kommer fra ditt feriested i Østfold så er du aldri lenger unna enn en maks 50 minutter biltur.

 
 
 

Vær flinkere til å besøke vår felles skatt - vitensenteret i Sarpsborg

Vitensenteret Inspiria er blitt en økonomisk hodepine for Østfolds fylkespolitikere og senteret har gått underskudd siden starten i 2011. Det er svært leit at et slikt flott vitensenter med enormt stort potensial for å trekke mange besøkende sliter både økonomisk og med lavere besøkstall en forventet. Fordi, det er ingen grunn til at det skal være slik - senterets beliggenhet, fantastiske innhold og tilbud skal være mer enn god nok til at folk skulle strømmet inn til Inspiria. Om du slår en radius på 10 mil ut fra Inspirias beliggenhet, så er det over 2 millioner mennesker innen denne radiusen.

 
 

I dagens samfunn hvor medietrykk og kulturtilbud er større enn noen sinne, og samtidig slåss om din oppmerksomhet, så er det klart med så lavt innbyggertall som det er i Norge er det en krevende øvelse å sette svære prosjekter ut i live som er avhengig av gode besøkstall. Allikevel burde det ikke være problemet med Inspiria Science Senter som har et så unikt tilbud på opplevelser.

 

Har du ikke besøkt Inspiria enda, så gjør det snarest - du vil bli rik på opplevelser, og en ekstra bonus er at du da er med å bidrar til at Inspiria kan fortsette sin drift i årene fremover. Har du besøkt Inspiria tidligere, så besøk senteret på nytt, og ta selvfølgelig med deg flere venner, familiemedlemmer eller kollegaer + opplevelsene inne på Inspiria forsterkes ytterligere når du er der sammen med flere.

God tur!

 
Bilde-1-1500.jpg

 

 

 

PRISDRYSS OVER INSPIRIAS BYGG

Prisbelønnet arkitektonisk perle

 

 

 

PRISDRYSS

INSPIRIA science center har vant i 2013 prisen i kategorien " Public Architecture". Prisen ble utdelt på den internasjonale eiendomsmessen Expo Reali München.

INSPIRIA science center ble anerkjent på den samme messen i 2012, hvor INSPIRIA mottok spesialprisen fra ”The Prime Property Awards”, som hedrer Europas mest bærekraftige bygninger.

Med The Iconic Award 2013 fortsetter prisene å regne over INSPIRIA science center. I tillegg til ” The Iconic Award” og ”The Prime Property Award” har Inspiria science center også fått norske ”Arnstein Arneberg Prisen 2012”, Kommunikasjonsprisen  i Østfold i  2012 og Østfolds pris for universell utforming 2012 .

 

FAKTA INSPIRIA SCIENCE SENTER

INSPIRIA science center er et ledd i en langsiktig strategi for å gjøre viten til Østfold-regionens viktigste aktiva. I august 2011 åpnet vitensenteret Inspiria Science Center på Grålum i Sarpsborg. Inspiria Science Center har valgt områdene energi, miljø og helse som sine hovedområder innenfor formidlingen av naturvitenskap og teknologi. Hovedområdene vil være gjennomgående i vitensenterets formidling til alle målgrupper, men er særlig viktig i forhold til gjennom kunnskap og innsikt å bevisstgjøre holdninger hos barn og unge.