refsnes-Vinkjelleren-1500.jpg

 

 

Hotell

Refsnes Gods

 

 

 

 

 

 

 

Velkommen til Oslofjordens hotellperle

I idylliske omgivelser, og bare et steinkast fra Oslofjorden, ligger vakre Refsnes Gods som en perle på Jeløya utenfor Moss. Store kunstnere, forfattere og prominente mennesker har vært gjester her opp gjennom årenes løp. Store kunstnere, forfattere og prominente mennesker har vært gjester her opp gjennom årenes løp, der i blant Kong Oscar II, Edvard Munch, Peder Balke og Hans Gude. Ta turen innom godset du også. Kort vei til både Oslo og Vestfold gjør det enkelt å komme seg hit. Og dersom du ønsker å lande i hagen med helikopter, så er det også en mulighet!

Booking.com
 

Refsnes Gods har vært preget av gjestfrihet helt fra 1700-tallet til i dag. På den tiden var Refsnes Gods i sentrum for selskapeligheten i distriktet.

 

Refsnæs Jeløen ved Moss. Ukjent dato for fotografering, men sannsynlig fotografert en gang mellom 1910 - 1920. Bildefilen er kjøpt og eies av Visit Hvaler/Østfoldguide -Dahl Media.

 

Mosse-noblessen trakk seg tilbake fra storbyen Oslo etter en travel vinterstid med selskapeligheter, og tilbrakte sommermånedene i disse mer behagelige og landlige traktene.

 

Vakker aprilkveld med solnedgang over Oslofjorden. Skaresnø og lange lyse vårkvelder tyder på at våren snart skal slå ut i full blomst her.

 Byens store forretningsmann, David Chrystie "eldste", kjøpte i sin tid godset. Sønnen hans, David Chrystie "den eldre", og hans frue Sophie var glad i selskapeligheter, så flere av datidens kjendiser var på besøk, der i blant Camilla Collett. Det har vært skrevet dagboknotater om fornøyelige besøk på godset, der i blant om Herreselskab med biskopen i 1812, der rikelige mengder med godt drikke ble servert. Det ble også skrevet om maskeradeball med 300 gjester i 1816, hvor festen varte til klokken syv neste morgen! Og i 1898 kom Kong Oscar II på besøk, og det ble arrangert en stor festmiddag til hans ære. I dag er Kongesalen på godset oppkalt etter dette besøket.

Fram til i dag har det vært en rekke eiere av Refsnes Gods, som fortsatte som et populært sentrum for selskapeligheten i distriktet frem til daverende eier Lorentz Meyer Boecks død i 1935. Rundt 1930 ble Refsnes Gods endret fra privat bolig til restaurant. Og da familien Christiansen tok over Refsnes Gods i 1970 ble stedet utviklet til dagens ledende hotell, som nå drives av familien Salbuvik. Hotelldirektør og eier Gunn Salbuvik ønsker oss velkommen, og vi kjenner oss straks velkomne.  Den ekte gjestfriheten vi har hørt om stedet stemmer. Vi planlegger programmet for dagen og kvelden, og Gunn skyter inn at her er alle velkomne som de er i restauranten. Dersom du vil pynte deg er det fint, men absolutt ikke nødvendig. Her skal det både være hjemmekoselig og godt å være gjest.    

Munch og samtidskunst

I dag kommer gjestene langveis fra for å feire bryllup, nyte en romantisk weekend, spise god mat eller arrangere en konferanse. Godset har et fasjonabelt preg over seg, med utsmykninger og detaljer i særklasse. Vi nyter synet av all kunsten vi blir omringet av. Refsnes Gods har 425 kunstverk, flest malerier, men også skulpturer av blant andre Nina Sundby og Nico Widerberg. Det er umulig å ikke la seg imponere.

En imponerende kunstgate tar deg med i en verden som både kan behage, fascinere, men også provosere. Og slik skal det være. Kunstgaten inneholder bare en brøkdel av all den fantastiske kunst som finnes på godset.


Bare i restauranten henger det syv originalverk av Edvard Munch. På Refsnes Gods kan du stifte nærmere bekjentskap med over 400 originale kunstverk av mer enn 90 kunstnere. Ved resepsjonen finnes en kort guide over hvor du finner de forskjellige kunstverkene.

Utsnitt av hotellets lobby.

Refsnes Gods er et lite og intimt hotell, og med kun 61 rom er det hus- og hjerterom nok til å ta godt vare på gjestene. Alle rom har sin egen samtidskunstner på veggene, og suitene er oppkalt etter kunstneren hvis verk pryder veggene. Velger du for eksempel Håkon Bleken suiten, er det hans originale malerier som henger der.  

Kunst og ro

Mange besøker Refsnes Gods for å bare nyte roen. Men diverse aktiviteter står også på menyen dersom du ønsker mer enn å slappe av. Hva med en kunstomvisning av deres unike samling av nordisk samtidskunst? Det tilbys også malekurs og andre aktiviteter. Eller en privat vinsmaking i den premierte vinkjeller? Det holdes vinkurs og vinsmaking med jevne mellomrom. En og annen sjeldenhet fra kjelleren kan dukke opp på slike kurs. Velger man en gods-weekend, er det muligheter for å rekke vinkurset. Det er også muligheter for vinkurs med 4-retters middag i vinkjelleren.

Med den pittoreske beliggenheten ved Oslofjorden kan det også fristes med forfriskende opplevelser på fjorden hele året! Badstu, utendørs jacuzzi og innendørs golfsimulator ligger til rette for hotellets gjester. Og dersom du ønsker mer kunst kan det være fint med en kort spasertur til Galleri F15.  

les mer om Punkt Ø Galleri F 15 ->

Utsøkt mat og fyldig vinkjeller

En av de virkelige bærebjelkene på Refsnes Gods er mat og drikke. Mat og vin har hele tiden vært i fokus på godset. Restaurant Munch ligger i den gamle hovedbygningens første etasje. Restauranten er kjent for sitt anerkjente kjøkken, personlige service og vinkart. Det er fullt mulig å dra til Refsnes Gods og bestille en 7-retters Grand Meny også, hvis man vil ha mer enn 5 retter.

Flere Munch originaler pryder veggene. Restaurant Munch tilbyr en særdeles rikholdig meny- og vinutvalg som gjør den til det naturlige førstevalg for en spesiell anledning. Kjøkkensjefen er glad i lokalforankret mat og benytter seg villig av Østfolds rike spiskammer.

Restauranten har også mottatt “Award of Excellence” fra det kjente vinmagasinet Wine Spectator, noe som kan sammenlignes med tildeling av Michelin-stjerner for restauranter! Vinkjelleren i sin nåværende form ble påbegynt rundt 1970 og har blitt opprettholdt etter alle kunstens regler. Langsiktige tenkning ved innkjøp av vin gjør at det ofte handles vin for mange år frem i tid, noe som gir en enestående tilgang på modne viner du knapt finner maken til. Restaurantsjefen og hans stab hjelper deg gjerne med å finne frem til godbitene blant de omtrent 7000 flaskene.


Prisberømt frokost

Frokost blir vi servert i den flotte paviljongen med glassvegger,  noen få skritt unna hovedbygningen. Det er flott utsikt ned mot fjorden, og vi nyter opplevelsen. Refsnes Gods har faktisk vunnet priser for for sin sunne og gode frokostbuffet.

Refsnes-Gods-Helaften-COPYRIGHTED.jpg

Grand Meny

mai - august 201 

Verjusmarinert asparges med chevremousse

Posjert vaktelegg, estragonaioli

***

Salat av smørflyndre

Blåskjell, tatsoi, melonsalsa, havrerot, sitron- og hvitløksdressing

***

Sautert piggvar, kamskjell og gåseleverterte

Kamskjell salpicon, gåselevermousse, sellerirotpuré, sitrontimian- og gåseleverterte, piggvarkrokett, moscatogelé

***

Pannestekt kalvefilét og braisert kalveskank

Grillet potet, kremet blomkål, aspargesbønner

***

Ferske og modne oster med tilbehør

***

Perlende rabarbrasuppe

Créme fraiche- og rosépepperiskrem, sitrusgelé, rabarbracrisp

***

Sommerlig jordbærkake Rosmarin- og jordbæriskrem

***

 

Vegetarmeny

Dagens Suppe

(laktose)

Gnocci med sopp og posjert egg (laktose, gluten)

***

Dagens kake

(laktose, gluten, egg)

Generell informasjon:

Vi benytter oss av de ferskeste grønnsaker i sesong. Garnityret til de ulike rettene vil derfor variere etter tilgang. For å sikre en optimal opplevelse ber vi om at hele selskapet velger samme meny og antall retter til alle gjester. Vi ber om at meny- og vinvalg bekreftes minimum en uke før, for å sikre at vi kan få inn alle råvarer. Fordi vi stiller høye krav til kvalitet forbeholder vi oss retten til å forandre ingredienser uten varsel dersom kvaliteten eller tilgjengeligheten i enkelte perioder ikke holder mål. Se våre salgsbetingelser for avbestillingsregler. For å kunne levere samme høye kvalitet til alle våre gjester, ber vi om at allergier og spesialdietter informeres om så tidlig som mulig.

Menypriser: 2 retter kr. 545,- | 3 retter kr 695,- | 4 retter kr 795,- | 5 retter kr 875,- | 6 retter kr 945,- | 7 retter kr 995,- Vinpakkepriser: 3 viner kr 395,- | 4 viner kr 495,- | 5 viner kr 595,- | 6 viner kr 695,- | 7 viner kr 795,-


NED I DET ALLER HELLIGSTE - VINKJELLEREN PÅ REFSNES GODS

I den imponerende vinkjelleren på Refsnes Gods hviler det en atmosfære av lun «slottsstemning». Det er flere tusen vinflasker fra store deler av verden her. Det er allikevel de fem største vinslottene i Bordeaux den største delen av samlingen er basert på. Den eldste vinen i vinkjelleren er en madeira fra 1822, og den eldste rødvinen er fra 1916. Refsnes Gods er en av de ytterst få steder i verden med komplett samling av Chateau Mouton-Rotchild med kunstner-etiketter fra 1945-2000. Hele samlingen kan beskues og på noen av årgangene er det også flere flasker for salg. Chagall, Picasso, Miro og Andy Warhol er noen av kunstnerene som har kreert etiketter opp gjennom årene.

Vinkjelleren i sin nåværende form ble påbegynt rundt 1970 og har hele tiden blitt opprettholdt etter alle kunstens regler. Denne langsiktige tenkning gjør at Refsnes Gods ofte handler vin for mange år frem i tid. Det gir Refsnes Gods tilgang på modne viner som du knapt finner maken til. Her finnes funn i flere prisklasser og restaurantsjefen og hans team hjelper deg gjerne med å finne frem til godbitene blant de cirka 7000 flaskene.

Vinkjelleren på Refsnes Gods som regnes blant Nordens største vinsamlinger har blitt tildelt en "Award of Excellence" for sitt vinkart - dette kan sammenlignes med stjernene i Michelin-guiden. Dagens vinkjeller rommet tidligere kjøkkenet på godset, her finnes mange skatter som gjør et gourmetmåltid perfekt!  


VINKURS MED 4-RETTERS MIDDAG I VINKJELLEREN

På noen utvalgte fredager klokken 19.30 møtes man i vår unike vinkjeller. Her er det takhvelvinger fra 1700-tallet og tykke stenvegger fylt opp med 1000-vis av vinflasker. Dette er en av Norges flotteste og sannsynligvis den vinkjeller med lengst historie.

Nyt en 4-retters gourmetmiddag i den unike vinkjelleren med vinkurs under middagen
Måltidet starter med en appetittvekker og 1 glass med noe sprudlende, og her vil man få en introduksjon til vinens verden. Deretter vil man til forrett, hovedrett, ost og dessert bli servert to ulike viner, såkalt vertikal smaking, til hver rett. På denne måten vil man lære om ved å lukte og nyte, hvordan 9 viner smaker til den maten man blir servert den kvelden. Det vil bli fortalt hvorfor de ulike vinene mest sannsynlig passer bedre enn andre til den maten som blir servert, samtidig som det alltid er subjektivt hvilken vin den enkelte foretrekker. Vinkelneren vil forklare om druetyper, regioner og typiske smaker, og det vil bli god anledning til å stille spørsmål. Det hele avsluttes med Petit Four og kaffe i baren. Her kan man fortsette kvelden om man ønsker med en Cognac eller kanskje litt mer vin?

Skjem dere bort i et magisk og vakkert miljø

En bedre ramme enn det du finner på Refsnes Gods for noen dager fylt med romantikk og tid til hverandre, skal man vel lete ganske grundig etter. Det er nærmest som om stedet er laget i kjærlighetens tegn. Hva byggherren på 1700-tallet hadde som hovedintensjon for bygging av godset er usikkert, men at det i det minste hadde elementer av lidenskap i seg levnes det liten tvil om. Den vestvendte beliggenheten ved Oslofjorden mot Østlandets vakreste solnedgang bidrar også til en brennende pasjon for hverandre.

Alt ligger til rette for noen herlige dager med din kjære på Refsnes Gods som byr på himmelske måltider, og de fleste av fasiliteter man kan ønske seg på slikt opphold finner man både inne i det flotte bygningskomplekset og ute i den store hagen som heller ned mot fjorden.

Også utenfor godset er det endeløse turmuligheter og en rekke institusjoner som tilbyr et rikt kulturliv, så her går friluftsliv hånd i hånd med med påfyll av åndelig føde.

Refsnes Gods ligger på Jeløy, øya som regnes som en av de mest frodige steder i Norge. Jeløys unike natur byr på fantastiske badestrender, herlig herregårdslandskap med eikealleer og steingjerder, kyststi som snor seg gjennom bøkeskog og langs vannet hvor det flere steder er over 500 millioner år gammelt vulkanlandskap. Bare et par knappe kilometer fra Refsnes Godsfinner dere Galleri F 15 på Alby Gård. Punkt Ø Galleri F 15 er en av de sterkeste kulturinstitusjonen i landet og det er spennende utstillinger her gjennom hele året. Utenfor den flotte bygningen som huser galleriet er det sitteplasser med panoramautsikt til den store gressletten her med Oslofjorden glitrende i bakgrunn. Les mer om Jeløy -> 

«Man kan tegne og skape og bygge det mest vidunderlige stedet i verden, men det må mennesker til for å gjøre drømmen til virkelighet»

- Walt Disney, amerikansk produsent, regissør, manusforfatter og tegnefilmpionér


refsnes-Godset-inngang.jpg

Info om bryllup - selskap - konferanse

+

Sosiale medier


Sosiale medier


Booking.com