Modelljernbanesenteret holder til i gamlebyen, og har åpent hver helg gjennom hele året, samt alle skolens ferier. Høstferieåpent er hver dag fra klokken 11.00-16.00, med unntak søndag da er åpningstidene klokken 12.00-16-00. For anledningen i høstferien blir det servert pølser og brus til besøkende, for å feire høstferie og Modelljernbanesenterets overståtte jubileum.

 

Modelljernbanesenteret er et museum med modelltog. De åpnet dørene for første gang 4. september i 2010, og kan dermed feire fem år som turistattraksjon i Gamlebyen. Siden åpningen har de rukket å ha 180 000 publikummere på besøk, og fått en utstilling som nå rommer 400m2. Her vil du se et levende modelljernbaneanlegg bygget på Märklin modelljernbaneutstyr i skala 1:87. På det store gulvareal er det blitt bygget to store anlegg som inneholder to kilometer med skinnegang, 35 lokmotiver med tilhørende vogner som alt blir styrt av et datasystem.

Jernbanen blir presentert i et detaljrikt landskap med togtraseer som tar togene både høyt og lavt. I hjertet av utstillingen finner man en unik modell av gamlebyen i en skala 1:87. Denne modellen er bygget helt fra bunnen av, og gjennkjennelsesfaktoren er utrolig imponerende.

Hit ønskes alle generasjoner velkommen. Barnefamilier, besteforeldre med barnebarn, eller “barnslige” voksne, som kanskje vil gjennoppleve sin barndoms hobby. Her kan man gå fort igjennom på en halvtime, eller bruke en hel dag på å utforske og se på alle de små detaljene i de ulike modellene.

En annerledes og morsom opplevelse. Pris er 40 kr for enkeltpersoner, 120kr for en familie på fire personer.

Adresse: Voldgaten 8, 1632 Gamle Fredrikstad