Besøk Østfold med egen bil


 

Endelig er det tid for ferie i Østfold

Husker du barndommens somre og hvor lite som skulle til for at lykken var komplett? Møtet med glohett svaberg etter en iskald dukkert er en klassiker. Og høytidelig fortæring av Krone-is. Den gangen var det den største isen som fantes, og attpåtil kostet den jo faktisk en krone.

 

Mye har forandret seg siden den gang, men mye er også det samme, som når man kan trekke et lettelsens sukk av å endelig ha fått pakket og stappet bilen full til etterlengtede sommerferieuker. Alle vel inne på sine plasser i bilen, bilen startes og ruller av gårde på sin ferd mot solkysten. Motorveien har blitt bedre, bilen er kanskje en nyere modell, og har klimaanlegg, men ellers er gleden og forventningen til sommerferien akkurat den samme som før, lukten av syriner også.

 

 

Ferdsel med bil i Østfold

Med de siste årenes utbedringer og bygging av helt nye motorveistrekninger, så er det en sann drøm og ferdes på Østfolds veier. På motorveiene E6 og E18 er det aldri kø, det til tross for at disse strekningene er en av de travleste i landet.Kommer du med bil fra Oslo og skal til Vestfold eller Sørlandet, så lønner det seg faktisk ved mange tilfeller å kjøre ned til Moss og ta fergen over Oslofjorden til Moss. For mens rush-tiden og antall biler på ringveisystemet i Oslo øker kraftig, og også at køeene starter tidligere på dagen enn tidligere, så slipper man heldigvis fra dette ved å kjøre sørover på Østfolds motorveier, mye trafikk er det jo, men aldri saktegående rush-tids trafikk.