badeplasser-Sarpsborg--2-forside-Ostfold.jpg

 

 

 

 

Badeplasser i Sarpsborg

 

 

 

 

 

Sarpsborg er et badeparadis uten like!

Badeplassene i Sarpsborg byr på alle varianter av badesteder. Her kan du ta et stille kveldsbad i en av de mange flotte skogsvannene, eller ta morgenbadet i en av Norges fineste skjærgårdsslinjer.

 
 

Dusa er en av de flotteste badeplassene langs Østfoldkysten. Det store friområdet på 60.000 kvadratmeter dekker et meget stort område med både svaberg og strender. Det er gangbroer over til den store holmen. Her finner du en liten nordvendt, lun sandstrand, men ellers må badingen skje fra svabergene de er utstyrt med badetrapper flere steder. Det er brygge for ilandstigning og ellers fortøyningsmuligheter langs fjellet.

#grimsøy

Området har en rekke idylliske partier og innbyr til spaserturer hele året. Med egen handikapparkering og opparbeidet grusvei frem til stranden, er området meget godt tilrettelagt for funksjonshemmede, også toalettfasilitetene.

I tillegg til at stedet er attraktivt for friluftsliv, bading og soling, så er det svært gode fiskemuligheter her Ved parkeringsplassen er det en sommeråpen kiosk med godt utvalg. Toalett, badetrapper. Det er delvis tilrettelagt for handikappede. Ta av fra Rv. 118 (gamle E6) ved Gjellestad på FV 594 mot Grimsøy. Følg så skilting til en romslig parkeringsplass som ligger bare 200 meter i fra stranden.

 
 
 

Snakk om å være en badekommune av ekte merke! Sarpsborg er en av ytterst få norske byer som har topp badevann midt i byen. Tunevannet finner du nordvest for sentrum. Området ved Tunevannet byr på mange bademuligheter - alt fra strender med gressletter til koller og berg til å hoppe fra. Rundt innsjøen er det mange fine friarealer. Innsjøen har også regattabane. Fakta: 2,4 km2, 40 moh

 
 
 

Økestranda, Kålvikholmen, og Hvitsand

Økestranda på Øketangen ligger i Singlefjorden, rett innenfor Singløy. Økestranda en liten skjermet sandstrand. Ellers er det bademuligheter fra svaberg rundt hele Øketangen. Her er det også populære fiskeplasser. På grunn av dårlig veg er det forståelig at de fleste kommer båtveien hit. Det er toalett og søppeldunk her, ellers ingen andre fasiliteter. Ta av fra Rv. 118 ved Gjellestad på FV 594 mot Grimsøy. Ved Grimsøykrysset tar du veien rett sydover. Det er drøyt 5 km fra avkjøringen på Rv. 118 og ut til parkeringsplassen. Den siste del av veien er kronglete, trang og stort sett i dårlig befatning. Det er 3-400 meter å gå fra parkeringen og ned til badebukten.

 

Hvitsand og Kålvikholmen ligger i Kålvika i Singlefjorden. Hvitsand, er en lun liten sandstrand. Følger du kystlinjen ca. 300 meter sydover kommer du til Kålvikholmen. Den er landfast ved en gangbro. Her kan du bade og/eller fiske fra svabergene. Fiske gjør du helst fra Lilleholmen lengst syd som også har broforbindelse. Området med sine rasteplasser, skogspartier og svaberg kan brukes som et helårs utfartsområde. Toalett finnes på området. Kommer du med bil eller sykkel tar du av fra Rv. 118 ved Gjellestad på FV 694 mot Grimsøy. Ta av sydover litt før Øketangen. Veiforholdene er ikke de beste, men det er ganske romslige parkeringsforhold ca. 200 meter fra badestranden.

 
 

Høysand – Sandvika Sjøbad
Sandvika sjøbad på Høysand ligger i Skjebergkilen, drøye 15 km syd for Sarpsborg sentrum. Området (210 dekar) har rikelig med parkerings plasser i bakkant av en romslig gresslette som heller ned mot en lun og barnevennlig sandstrand. Her er det blant annet
tre sandvolleyballbaner, i strandens nordkant er det stupetårn og her kan du bade fra svaberg.

Området er velstelt og utstyrt med kiosk, grillmuligheter, toaletter, lekeplass og badeflåte. Det er en campingplass tilknyttet Høysand. Fra E6 må du ta av i krysset med Rv. 110 (veien fra Fredrikstad), svinge østover mot Skjeberg stasjonsby og
følge Fv. 592 videre. Det siste stykket går på trang og kronglet lokalvei mellom hyttebebyggelse.

Det går regelmessig buss til Høysand (Rute 210). 

Herfra er det en spasertur på ca 500 m på asfaltert sti fram til
badeplassen i Sandvika.
Foto: Sarpsborg kommune

 

Sarpsborgs drømmestrender

Gjemt perle: Ved Gressdalen i Skjebergkilen finner du denne idylliske perlen