Badeplasser i Råde

Saltholmen

Saltholmen er badeplassen og friluftsområdet i Råde kommune som har alt. Også en fortid som saltutvinningsplass og som boplass. Et yrende sommer- og badeliv møter deg i det du ankommer friluftsområdet en varm sommerdag. Barna fyker rundt i området, i alle aldre, håret klissete av saltvann.

De karakteristiske sjøbuene på Saltholmen er i dag hytter.

De karakteristiske sjøbuene på Saltholmen er i dag hytter.


De hopper fra bryggen, jentene blir dratt skrikende uti avguttene, og soltilbedere fra alle generasjoner ligger hulter til bulter på svaberg og sandstrender. Du kan nær sagt bade fra
hvor som helst på Saltholmen, det er bare å vasse uti, stupe og hoppe fra svaberg eller båtbrygge, og selvfølgelig stupebrett. Det er godt skiltet ned til Saltholmen fra hovedveien
som går igjennom tettstedet Saltnes.

 


Oven

De fire strendene på Oven ligger alle sammen innen en radius på 2 km. Oven er en landfast øy som stikker ut mellom Kurefjorden og Krogstadfjorden. Husebystranda har en strandlinje på henimot 500 meter. Her finnes en lun og skjermet sandstrand som vender mot sør og øst. Sittebenker, toalett, badeflåte og søppeldunker. Storesand er et populært utfartssted med vakker vegetasjon og fin sandstrand. Hyttefelt på begge sider av friområdet ( 40 dekar). Bålplass / grill, sittebenker, badeflåte, lekeplass, handikapptilrettelagt og søppeldunker. Det relativt store firområdet Hestholmen ligger lengst vest på Oven. En privat campingplass ligger på området. Pilstranda er en liten badeplass nordvest for Hestholmen. For å komme til Pilstranda må man gå et lite stykke gjennom et hytteområde fra parkeringsplassen. Sittebenker, badetrapp, toalett og bålplass / grill på Pilstranda. Fristranda har et smalt lite vestvendt strandparti med sandstrand. Stedet er mest brukt av de omkringboende, og har et begrenset parkeringstilbud. Bare badeflåte som fasilitet her. Til Oven kommer du ved å ta av fra Rv. 118 litt øst for Halmstad i Rygge, inn på Rv. 116. Deretter inn på Fv. 351 ved Heia. Det er ca. 12 km fra Halmstad til Oven. Du kan også ta av fra riksveien i Karlshus og kjøre Fv. 353 til Rv. 116.