Badeplasser i Moss

MOSS OG JELØYS STRANDPERLER

 

Det trivlige sjøbadet i Moss, midt i Moss sentrum.

Det trivlige sjøbadet i Moss, midt i Moss sentrum.

Sjøbadet i byen Moss er den mest sentrumsnære badestranden i Østfold. Sjøbadet har en 200 m lang sandstrand som ligger idyllisk til ved utløpet av kanalen som skiller Jeløy fra fastlandet. Sjøbadet er en urban strand omgitt av trafikk både på sjø og land, og den er en populær strand, så blir det raskt folksomt. Foretrekker du roligere omgivelser finner du flere fredligere, små sandstrender finnes utover mot Reiertangen. På veien dit passerer du Fiskebåthavnen, og fortsetter man videre fører veien rundt Reiertangen til Alby.


Bredebukt

 

Omtrent 300 m nedenfor den offentlige parkeringsplassen på Alby gård ligger Albystranda, med en langgrunn barnevennlig sandstrand. Tar man stien i mer vestlig retning og går ca. 800 meter gjennom skogen kommer du til Jeløyas perle, Bredebukta: En 200 meter lang sandstrand med en praktfull utsikt nesten helt til Danmark. Området har flotte turmuligheter! På Alby Gård har det kjente kunstgalleriet F15 sitt tilhold.


Tronvik. I vannkanten på Tronvik står den høyreiste og spesielle bygningen Tronvik Torpedostasjon. Tronvik Torpedostasjon ble etablert i 1916 og nedlagt i 1980. Forsvaret brukte torpedostasjonen til testing av torpedoer. 

#tronvikVestre Nes er et fantastisk flott friområde på vestsiden av Jeløya. Området byr på sandstrand, knauser, sletter og skog. Nord på området ligger den lune, skjermede Heyerdahlbukta. Spaserer man sørover gjennom skogen kommer man til Sørstranda; en virkelig perle. Området har en rik vegetasjon og et yrende fugleliv. Dagligvarebutikk og kiosk i sommersesongen. Toalett og søppeldunker finnes på området. Med bil eller sykkel krysser man kanalbroen over til Jeløy, fortsetter til lyskrysset ved Gimle og kjører så nordover langs Gimleveien og Nesveien (Fv. 312) til Nes camping (NAF). Bak campingplassen ligger det en stor parkeringsplass. Avstanden fra Moss sentrum er ca. 6 km. Bussrute 408 går fra Moss rutebilstasjon til Nes camping.


Kuskjærbukta er en liten sandstrand og er nok en  gjemt perle for de fleste, selv om den ligger kloss inntil hovedveien her. Grunnen til at denne fine badestranden ikke er så allmentkjent skyldes nok at de fleste som ferdes i området har det ærend her at de besøker sin hytte i området, og ikke så mange tilfeldig besøkende til området. Denne stranden fortjener et besøk og ligger knappe 15 minutter med bil fra Moss sentrum.

Kuskjærbukta


Badeplassene i Moss